Etkinlik Takvimi
UCLG-MEWA Newsletter-5

2015 Sonrası ve Habitat III hakkında Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Görev Gücü toplantısı 20.03.2013

2015 Sonrası ve Habitat III hakkında Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Görev Gücü toplantısı

Yerel ve Bölgesel Yönetimler teşiklatları, 19-20 Mart 2013 tarihleride, yerel yönetimleri tüm dünyada temsil etmeyi amaçlayan 2015 Sonrası ve Habitat III hakkında Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Görev Gücü toplantısı nedeniyle The Marmara Oteli’nde bir araya geldiler. Toplkantı, 2015-Sonrası, Rio+20 çerçevesinde Habitat III’e yönelik olarak yapılacak olan uluslararası müzakerelerde yerel ve bölgesel yönetimlerin pozisyonlarının geliştirilmesi için ortak bir strateji geliştirilmesi amacıyla yapıldı.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “Ortaklar İçin Temel Meseleler” başlıklı oturumu yönetti ve UCLG Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın bildirisini okuyarak, toplantıda kendisini temsil etti.
Karşılıklı yoğun görüş alışverişinin ardından, katılımcılar, “2015-Sonrası ve Habitat III için Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Görev Gücü” başlıklı bildiri üzerinde anlaştılar.
Toplantının sonunda Mehmet Duman, üyelere ve ortaklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya aşağıdaki Yerel ve Bölgesel Yönetim üyeleri katıldı:
UCLG, UCLG Kültür Komitesi, UNACLA, FOGAR, CLGF, ATO, ICLEI, NRG4SD, CUF, UCLG-MEWA, Metropolis, CEMR, UCLG NORAM.

Toplantıya ayrıca aşağıdaki Yerel ve Bölgesel Yönetimler ortakları katıldı:
BM-Habitat, UNDP, ILO, Binyıl Kampanyası, SUEZ, Avrupa Komisyonu, BM Koordinasyon Sekreteryası, DeLoG, 2015 Sonrası için Üst Düzey Panel, DEVCO, IIED, Kentler İttifakı.

  

Belgeler