Etkinlik Takvimi
UCLG-MEWA Newsletter-5

ULUSLARARASI YEREL YÖNETİMLER KENT HAKKI SEMİNERİ, MEKSİKO, MEKSİKA, 20-22 NİSAN 2015 30.03.2015

ULUSLARARASI YEREL YÖNETİMLER KENT HAKKI SEMİNERİ, MEKSİKA, MEKSİKO, 20-22 NİSAN 2015

Uluslararası Yerel Yönetimler Kent Hakkı Semineri, Meksika’nın Meksiko kentinde UCLG Dünya Teşkilatı’nın Sosyal İçerme, Katılımcı Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesi ve Meksiko Belediyesi tarafından 20-22 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Seminer, adil, demokratik, kapsamlı ve sürdürülebilir kentlere adanmış yerel yönetimlerin ağını güçlendirmeyi ve yerel yönetimler arasında kent hakkı kapsamındaki somut tecrübeleri paylaşmayı amaçlamaktadır.  Konu ile ilgili sivil toplum ve akademik sektörden kişilerin de katılacağı toplantıda, 2016 yıllında gerçekleşecek 3. BM Habitat Zirvesi’nde tanımlanacak Yeni Küresel Gündem’e de değinilecektir.

Uluslararası Yerel Yönetimler Kent Hakkı Semineri planlama, yerleşme, katılım, cinsiyet eşitliği, herkes için şehir, birleşik ve kapsamlı metropolisler gibi konuları kapsayan şehir haklarının uygulanması ile ilgili konuşma yapacak 20’den fazla uluslararası konuşmacıyı bir araya getirecektir.Ayrıca Meksiko kentinde gerçekleşecek olan bu toplantıda, UCLG Dünya Teşkilatı’nın Sosyal İçerme, Katılımcı Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesi yıllık toplantısı da gerçekleştirilecektir.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimiz UCLG-MEWA Cinsiyet Eşitliği Komitesi ve Sosyal İçerme Komitesi Sorumlusu E. Gökçe YANIK ile iletişime geçebilir.

E. Gökçe YANIK      e-mail: g.yanik@uclg-mewa.org              Tel: 0212 511 10 10 (dahili: 103)